top of page

הגוף כשפת הנפש

תמונת הסופר/ת: יעל גוסיסיעל גוסיס

בזכות הטכנולוגיה המתקדמת אנחנו מחוברים היום יותר מאי פעם - אפשר ברגע לחוות את מסיבת יום ההולדת של הבן דוד שחי בקנדה, ״לטעום״ מהשייק של חברה בתאילנד ולהגיד מילות עידוד לחברה שהעלתה פוסט עצוב באמצע הלילה.

הפרדוקס הגדול הוא,

שכל החיבור האינסופי הזה משפיע, ולא לטובה, על החיבור שלנו עם עצמנו. החשיפה המתמדת למה ש״כולם״ עושים, חושבים, לובשים וקונים וכו׳ מכניסה את כולנו למרתון, בו לעיתים אנו בוחרים את מה ש״נכון״ ולא את מה שנכון לנו.

כשאנחנו מכופפים את האני הפנימי שלנו, את מה שמדויק לנו, הלא מודע שלנו והגוף שלנו מתחילים לאותת - הראש כואב דווקא לפני אירועים חברתיים ש״חייבים״ ללכת אליהם בגלל הנטוורקינג, ופתאום דווקא בשיא של הפרויקט התובעני הגב משבית אותנו. בטח גם אתם מכירים כל מיני ״דווקא״ של הגוף שהכריחו אתכם בסופו של דבר לפעול אחרת.

בגישת ה- NLP אנו מתייחסים לכל סימפטום וחולי גופני כמסר, כאיתות לשים לב ולזהות מהו הדבר שאנחנו מתעלמים ממנו ולא נותנים עליו את הדעת. כל הסימפטומים האלה הם למעשה לטובתנו, באים להחזיר אותנו למסלול הנכון בשבילנו. רק שרובנו משתיקים אותם עם תרופות וממשיכים לפעול באותה הדרך במקום לעצור ולעשות עבודת מודעות ותיקון.

וכשאנחנו לא מקשיבים לגוף כשהוא מדבר ״בלחש״, הוא מתחיל ״לצעוק״ ע״י החמרה, או חלילה, מחלה קשה…

כשאנחנו מבינים את המסר של הגוף שלנו המגיע דרך הסימפטום, ביכולתנו לא רק להתחבר לעצמנו ולצרכים האמיתיים שלנו אלא גם להירפא.

בספר ״ביולוגיה של אמונה״, בצורה מדעית ומחקרית, מראה ד״ר ברוס ליפקין את הקשר ההדוק בין הגוף לנפש ואת הדרך ליכולת הריפוי העצמי.

הנושא מעניין אתכם? רוצים לדעת איך לעזור לאנשים, ואיך להפוך משבר בריאותי למנוע לצמיחה?

0 צפיות0 תגובות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

למה לא?

コメント


bottom of page